Miért érdemes nálam fecskefészket vásárolnod? 

Sok hazai keramikus, fazekas készít különféle agyagból – mű fecskefészkeket. Miért érdemes azonban nálam beszerezned?

Erre adok választ.

Nálam is van kitéve Borbála Kerámia fecskefészek, és a célom a nagyon sok fészek telepítése a saját otthonomban is, biztosítva ezzel a molnár, füstifecskék és más vadmadarak fészkelésének a lehetőségét.

A Borbála Kerámia mű fecskefészek vörösre égő Kishajmási agyagból készül, ami Magyarországon fellelhető hazai agyag. A fecskefészek gyártásakor azonban nemcsak erre hagyatkozom, vékony rétegben bevonom még télálló KS-20,21, 24 típusú és nevű szürke színű agyaggal is. Nem lesz ettől télálló a fészkem, de az élénkvörös szín kevésbé lesz domináns rajta.

Miért érdemes nálam fecskefészket vásárolnod?

– mert az én fészkem se nem égővörös színű, se nem egysíkú szürke, hanem ennek a kettőnek a természetközeli állapotot időző izgalmas keveréke,

                                                       miért érdemes      miért érdemes

Egyszer kerül kiégetésre a kerámia égetőkemencében 960°C fokon, ekkor nyers cserép (terrakotta) állapotú lesz, mázas, fényes fedőréteget nem tartalmaz.

Miért érdemes nálam fecskefészket vásárolnod?

– mert az én fészkem több évre biztonságos otthona marad a kertedbe látogató fecskéknek, vagy más vadmadaraknak, a kiégetett cserép állapota miatt,

miért érdemes

A fészkeim olyan külső „díszítést” kapnak, ami hitem szerint természet közeli a fecskéknek, kicsit göcsörtös, kicsit puklis, kicsit lyukacsos, és fűszálakhoz hasonló ábrák találhatóak rajta. Készítése a lapnyújtás technikájával történik, a kinyújtott agyagot egy régi szobafestő henger, és egy pici „tüskés” labdával (ami ráadásul még világit is) dekorálom külsőleg, majd sablon alapján pontos és egyforma méretre vágom.

Miért érdemes nálam fecskefészket vásárolnod?

– mert az én fészkem belül nem kap felületi díszítést, nem rücskös, nem tüskés felületű, nehogy a pici fiókák megsérüljenek a kiálló, éles, hegyes agyagdarabokban, a fecskeszülők úgyis bevonják sárral, ott ahol ennek szükségét érzik,

miért érdemes

A fészek bejárata fontos, mert a fecskék akiknek segíteni szeretnénk a mű fészkekkel, eltérő módon raknak fészket a természetben. A molnárfecske zárt fészket épít egészet a tető síkjáig feltolva, kis bejárati nyílással, a füsti fecske nyitott fészket épít, erősen kötődik az állattartáshoz és a falusias környezethez.

Miért érdemes nálam fecskefészket vásárolnod?

– mert az én fészkem a molnárfecskék (nyílással középen), és füstifecskék (nincs nyílása) számára is készül, figyelembe véve a  Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület iránymutatását ebben.

                      miért érdemes

Minden általam készített fecskefészek magán viseli az egyedi logómat is. A méretét a Magyar madártani és Természetvédelmi Egyesület oldalának az ajánlásával alakítottam ki, figyelembe véve az agyag – száradásakor és egyszeri égetésekor bekövetkezett zsugorodás mértékét is.

Miért érdemes nálam fecskefészket vásárolnod?

– mert elég csak ránézned, és tudni fogod ki készítette, a termékemért 100%-san vállalom a felelősséget, és törés biztos garanciát is adok rá, vagyis ha törötten kaptad meg az általam készített fecskefészket, akkor lehetőséged van a Borbála Kerámia Törés Elleni Csomagolás Garanciájával  élned,

A fecskefészek hátlapját erősebbre, kicsit vastagabb agyagból készítem, hogy az öblös fészket és a benne lévő lakóit biztonságosan megtartsa. A hátlapon kettő darab nagyobb méretű lyukat, furatot találsz, hogy csavarozással, vagy kampós akasztó használatával biztonságosan rögzíthesd a fészket a falhoz, vagy gerendához – de a fel és -leszerelése se okozzon gondot, ha tisztítani szeretnéd a fészkeket (ajánlott évente legalább egyszer).

                  fecskefészek miért érdemes  fecskefészek  fecskefészek

Miért érdemes nálam fecskefészket vásárolnod?

– mert egyszerűen fel és -leszerelheted őket, tisztíthatod, a fészek nem fog elrepedni felszerelés közben a kis hátlap-lyuk és a nagy csavar ördögi körében,

                          fecske    fecske    fecske

A fecskefészkem ára 3.500.- Ft. Mi van ebben az árban benne? Ebben az árban már benne van a csomagolás és a postai szállítás költsége, az anyagköltség (agyag), az égetés energiafelhasználása, (a villamos árammal működő kerámia égetőkemence 960 °C fokig fűt fel, 8-10 óra alatt), benne van a ráfordított időm, a munkadíjam is. Kiskereskedelmi hasznom nincs a fecskefészek előállítása során, vagyis, szeretettel és szívvel készül.

Miért érdemes nálam fecskefészket vásárolnod?

– mert nincs rejtett költsége, csak annyit fizetsz, amibe a termék kerül, mert tudni fogod, hogy nem keresek pénzt a fecskefészkekkel, viszont foglalkozom vele, a madarak szeretete, (és úgy egyébként az élővilágé is) minden egyes fészkemen megtalálható.

fecske

Ha kerámia mű fecskefészek vásárláson, megrendelésen törőd a fejed, kérlek vedd figyelembe a tapasztalataimat, tanácsaimat amelyeket egy letölthető eBook formájában írtam meg, mi az amire érdemes odafigyelned, döntést elősegítő hasznos információkat gyűjtöttem össze, bizonytalanoknak. Hogyan vásárolj Fecskefészket?

A fecskefészkeimet megtekintheted itt: Fecskefészket vásárolok!