Használati és kezelési útmutató,

valamint biztonságot érintő figyelmeztetések

kézműves kerámia és festett porcelán termékekről

a fogyasztó vagy a felhasználó számára tájékoztatás a Borbála Kerámia által készített termékek rendeltetésszerű és biztonságos használatának, felhasználásának, eltarthatóságának és kezelésének módjáról

– a termékek piacfelügyeletéről szóló 2012. évi LXXXVIII. törvény

2021.július 16-ától hatályba lépő rendelkezése alapján –

Köszönöm, hogy a Borbála Kerámia által készített termékről szoló Használati Útmutatót olvasod. 

Annak érdekében, hogy az új kézműves termékedben sokáig örömödet leld, néhány használati, ápolási és karbantartási szabállyal szeretnélek megismertetni. Jelen útmutató a termék csomagolásban, és a Borbála Kerámia honlapon is elérhető, letölthető formátumban.

BEVEZETŐ A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓHOZ

A dekorációs célokra használható kerámia termékek természetes alapanyagokból (agyag) készülnek, 960°-1000° Celsius fokon vannak kiégetve elektromos kerámiaégető kemencében. A porcelán termékek a kereskedelmi forgalomban kapható fehér étkezési porcelán felületfestésekor (professzionális, mázba olvadó porcelánfestékkel) új festett ábrával, mintával, rajzzal egészülnek ki, majd 800°-820° Celsius fokon kerülnek kiégetésre elektromos kerámiaégető kemencében. A természetes nyersanyagok és az égetési folyamatok finom eltéréseket hoznak létre a kész termékek színárnyalatában eltérő gyártások között mindenképp, de akár gyártáson belül is, ez egy természetes velejárója a gyártási folyamatnak. A dekorációs célokra használható kerámia termékek ólommentes alapanyagok (színtest, transzparens máz) felhasználásával készülnek.

RENDELTETÉSSZERŰ HASZNÁLAT

Minden Borbála Kerámia dekorációs célokra használható kerámia és étkezési célú porcelántermék kizárólag beltéri, díszítő jellegű háztartási használatra készült, ezért nem alkalmas üzletek, irodák, hotelek, egyéb szálláshelyek, vendéglátóhelyek stb. által támasztott követelmények kielégítésére, az ilyen típusú igénybevételre. A kültéri és „üzleti” használatot az adott terméken külön feltüntetem.

TISZTÍTÁS, ÁPOLÁS

A dekorációs célokra készült kerámia termékeket és étkezési célú porcelánokat tiszta meleg vizes, vagy általános tisztítószeres mosása ajánlott, a felületükön koptató takarítóeszközt (pl. erős dörzsi szivacs), használata nem ajánlott mert megkarcolhatja a felületet. A hidrogén-flourid, vagy az erősen savas-maró, lúgos hatású tisztítószerek használata nem ajánlott, károsíthatja a kerámiák felületét.

MOSOGATÓGÉPBEN VALÓ HASZNÁLAT

A porcelántermékek magas hőfokon is mosogathatóak mosogatógépben, (60°-90° Celsius fokon), a fehér porcelánba beégetett ábra, minta, rajz nem kopik le a magasabb hőfoktól.

Arany, platina, ezüst díszítéseket tartalmazó porcelántermékek használata nem javasolt mosogatógépben való használatra, a díszítés lekophat.

A dekorációs célokra használható kerámiát nem javasolt mosogatógépben elmosogatni.

MIKROHULLÁMÚ SÜTŐBEN VALÓ HASZNÁLAT

A porcelántermékek magas hőfokon is használhatóak mikrohullámú sütőben,(800-1500 Watt), a fehér porcelánba beégetett ábra, minta, rajz nem kopik le a magasabb hőfoktól.

Arany, platina, ezüst díszítéseket tartalmazó porcelántermékek használata nem javasolt mikrohullámú sütőben.

A dekorációs célokra használható kerámiát nem javasolt mikrohullámú sütőben használni.

ÁLTALÁNOS ÉTKEZÉSI CÉLÚ VILLANY VAGY GÁZÜZEMŰ SÜTŐBEN VALÓ HASZNÁLAT

A porcelántermékek nem használhatóak általános étkezési célú sütőben, a porcelánban keletkező feszültségtől a termék elrepedhet, eltörhet.

ELHELYEZÉS, TÁROLÁS

A porcelántermékek egymásra helyezhetőek (sorolhatóak), a díszes dekorációs célokra készült kerámiákat önmagukban célszerű tárolni.

TARTÓSSÁG

A dekorációs célokra használható kerámia és a porcelántermékek is – ütés, erős külső behatás, leejtés esetén eltörnek. A kerámia tárgyakon néha látható apró vonalszerű repedések az agyag és a máz egyűttes égetése során keletkező feszültségből erednek, ezek a gyártást követően hetekkel később is megjelenhetnek, esztétikailag okozhatnak csak problémát.

A termékek nagyon törékenyek.

EGÉSZSÉGRE HATÓ ÚTMUTATÓK

A dekorációs célokra használható kerámia termékek – forgalmazó, gyártó által igazolva – ólommentes alapanyagok (színtest, transzparens máz) felhasználásával készülnek.

A porcelántárgyak festése professzionális, mázba olvadó porcelánfestékkel történik, amely a forgalmazó, gyártó által igazolva nem tartalmaz az egészségre ártalmas anyagokat.

KÖRNYEZETVÉDELEM

A csomagolás anyagai környezetbarát anyagokból készültek és újrahasznosíthatók. A kerámia és porcelán alapanyagok kiégetett formájukban már nem újrahasznosíthatóak, azonban nem is környezetszennyezőek.

SZAVATOSSÁG

A Borbála Kerámia termékeire 6 hónap szavatosságot vállalok, amely értelmében a kerámia és porcelántárgyaknak az értékesítéskor, eladáskor nincs olyan rejtett hibája, amely a későbbi használat során derül ki. A szavatossági igény az értékesített termék cseréjével, (újra alkotásával) és a szerződéstől (vásárlástól) való elállás jogával érvényesíthető – ez esetben a teljes vételár visszafizetésre kerül. A jótállás akciósan értékesített termékekre is vonatkozik.

JÓTÁLLÁSGARANCIA

Alkotó nem vállal felelősséget a dekorációs célokra használható kerámia és étkezési célú porcelántermékek nem rendeltetésszerű használatából, helytelen tárolásából, valamint a szakszerűtlen tisztításából származó károkért. Jótállási és szavatossági igény továbbá nem érvényesíthető a normál használatból adódó kopásra, elhasználódásra, vágásra vagy karcolásra, ütés vagy baleset által okozott sérülésre, törésre, repedésre, azokra a hibákra, mely alapján egy-egy árcsökkentés megállapításra került, ill. egyéb közvetett, vagy járulékos sérülésekre.

A jótállás az eladó fokozott felelősségvállalása a hibás teljesítésért. Az eladó a jótállással azt „garantálja”, hogy az általa eladott dolognak nincs – és a jótállás ideje alatt nem is lesz – hibája.

A jótállás akciósan értékesített termékekre is vonatkozik.

TÖRÉS ELLENI CSOMAGOLÁS GARANCIÁJA: Én sem szeretném, ha az általam online rendelt termék sérülten, törötten érkezne meg az otthonomba. Éppen ezért, és mert azért a kerámia az egy igen törékeny holmi, valamint az ügyfélbarát kiszolgálást maximálisan szem előtt tartva, a Borbála Kerámia agyagból álmodva biztonságos garanciái közül az első a Törés Elleni Csomagolás Garanciája, minden egyes kerámiámhoz.

EGYEDI RENDELÉS PÉNZ VISSZAFIZETÉSI GARANCIÁJA: Ha nagyon nagy csalódást okoz a kerámiám külsője, formája, színe, mérete -vagy a festett porcelántárgy és egyáltalán nem vagy megelégedve azzal amit kaptál, az Egyedi Rendelésed során, saját költségeden küldd vissza a nem tetsző terméket, írj e-mailt, üzenetet, és amint ezek megtörténtek, visszatérítem átutalás formájában az eredeti posta költséggel együtt számított megrendelésed teljes összegét.

ELKÉSZÜL 20 NAP ALATT SZOLGÁLTATÁS GARANCIÁJA: Megtetszett valami, ami az Áruházamban található, de nem elérhető késztermékként, (nincs készleten)? Semmi gond, rövid idő alatt kézhez kapod ezt, garanciában vállalom. A megrendelés után, ha már kifizetted, vállalom, hogy 20 munkanapon belül elkészítem, és a gyártási folyamatok után, a legkésőbb termék kifizetése utáni  20-ik munkanapon postán feladom Részedre a megrendelt kerámiádat vagy festett porcelán termékedet.

A 20 napos garancia az egyedi megrendelésekre nem vonatkozik.

2023.08.22.