Gyakran Ismétlődő Kérdések

A leggyakrabban felmerülő kérdésekre a válaszaim

Szeretnék workshopon korongozni nálad, lehetséges? 

Sajnos nem tudsz nálam kerámia korongozógépet használni, mert nem rendelkezem vele.  Agyagozó műhelyfoglalkozásokat tartok, amikor lapra nyújtott agyagból készíthetsz számos dísztárgyat, például: szélcsengőt, kínáló tálat, házszámtáblát, stb.  illetve agyaghúrkákból is sok szép dolog készíthető. Remélem találkozunk! 

Hogyan tudok Borbála Kerámiát vásárolni?

Ez az egyik legtöbbször feltett kérdés a gyakran ismétlődő kérdések között.

Pár perc alatt leadhatod a megrendelésedet, itt:  https://borbalakeramia.com/vasarlas/

  • Kiválasztod a kerámiát,
  • Ellenőrződ, mi került a Kosaradba,
  • Tovább lépsz a pénztárhoz,
  • Megadod a számlázáshoz szükséges adataidat,
  • Megrendelésedet elküldöd,
  • E-mailben azonnal válaszolok, sikeres volt a megrendelésed!
  • Átutalod a Díjbekérő email szerinti összeget a számlámra,
  • Visszaigazolom, hogy a befizetésed megérkezett,
  • Csomagolom, postázom, átveszed, – örülünk mindketten.

Más színben szeretném, és lehetne nagyobb?

Igen, kérheted más szín-összeállításban, az eredeti termékárral – picivel (1-5 cm) nagyobb vagy kisebb méretben az Áruházban lévő fotókhoz hasonlítva, – a kérésedet Üzenetben, vagy E-mailben is megadhatod, de mindenképpen csak írásban jelezd, kérlek. https://borbalakeramia.com/kapcsolat/

Jelentős méretváltoztatás (6 cm-től) már egyedi kerámiának minősül, az ÁSZF alapján egyedi kérésre készült kerámia tárgy vagy ékszer a hasonló termék árának 125%-a.

Elrontottam a megrendelésemet, most mit csináljak?

A Gyakran Ismétlődő Kérdések egyik visszatérő eleme,  a válaszaim között ez is gyakran szerepel. Túlszaladt a darab számláló, és véletlenül 500 db-ot rendeltél 5 db helyett, vagy bejelölted a Magyar Postával való csomagszállítást pedig személyesen szeretnéd átvenni a megrendelt kerámiákat a műhelyemben? Semmi gond, szólj, nekem kérlek, emailben vagy üzenetben, hogy elrontottad, és mond el mit.

A megrendeléseket a honlapomon tudom javítani, módosítani, vagy akár törölni is. Ha nagyon kirívó a hiba, (pl: az 500 darabos megrendelés), azt én is észreveszem, és hamar jelzem is neked, rákérdezek, hogy valami nem stimmel. Megnyugtatlak, akárhogy is sikerült elküldened a megrendelést a honlapomon, minden javítható, és megbeszélhető.

Házszámtáblához melyik Egyedi Rendelés méretet válasszam?

Remek kérdés! Segítséget adok, hogy szerintem melyik méretből milyen házszámtáblát lehet készíteni. Az 5 cm-es, nyilván extra kicsi lesz hozzá, ez a méret, jó lehet, mondjuk egy ajtóra, például: „Belépni Tilos”, vagy „Műhely”, „Hajni Szobája”, persze, egyszerű kivitelben.

A 15 cm-es méret már sokkal jobb házszámtáblának, de az a tapasztalatom, hogy messziről már nem is látszik olyan jól, ha az utca név is, a tulajdonos neve, és a házszám is rajta van. Általánosságban elmondható hogy más keramikusok is ilyen méretettel dolgoznak, és van, aki csak a házszámot készíti nagyon nagyra, ettől az jól kivehető kisebb méretben is.

Ha ragaszkodsz a nevedhez is, az utca névhez is, a számhoz is, és azt is szeretnéd, hogy az utcán sétálva a szomszédod is megcsodálja az egyedi házszámtábládat, minden részletével együtt, akkor az én javaslatom a 30 cm-es méret lenne, mert ez nagyjából akkora, mint egy lapos tányér, vagy egy A4-es méretű füzet.

Mikor beszéljük meg a kért kerámia mintáját, formáját az Egyedi Rendeléskor?

Mindig nagyon örülök az egyedi megrendeléseknek, mert izgalmas számomra is, hogy mennyi mindent ki tudtok találni ötletként, Ti is! Tapasztalataim alapján, először mindig megszoktátok kérdezni, ezt meg ezt gondoltam, képzeltem el – meg tudom-e csinálni?

Általában már ekkor szóba kerül, a mérete, a formája, funkciója és néha még a színe is. Ezekre az információkra nekem is szükségem van, ahhoz, hogy el tudjam dönteni, tényleg meg tudom csinálni, amit kérsz, vagy sem. A megrendelésed elküldése után (véglegesítés és fizetés), már sokkal részletesebben, faggatlak majd az elképzelésedről, egyeztetünk a színekről, a házszámtábla esetében a betűtípusról, és a szegélyről, vagy a figurális tárgy formájáról.

Ezeket a beszélgetéseket emailben vagy üzenetben szoktam és szeretem bonyolítani, mert a szó elszáll, az írás itt marad nekem, és gyakran a kért egyedi rendelés készítése közben vissza-visszaolvasom, a kedves megrendelő részletes kívánságait. Van, hogy kapok egy fotót, az elképzelésetekről, ez tud leginkább segíteni a válaszadásban, és a kérdésfelvetésben is, és mindig nagyon örülök neki, ezt kiemelném itt a Gyakran Ismétlődő Kérdések között is.

Láttam egy szuper Manóvárat, más csinálta – ugye elkészíted nekem?

Nem. Fordulj, kérlek a Manóvár készítőjéhez bizalommal.

Nem készítem el senki más keramikus,  fazekas és porcelánfestő termékét, ez etikátlan és szerzői jog is védi az eredeti alkotásokat.

Mibe kerül a szállítás?

Szintén a gyakran ismétlődő kérdések közé tartozik. A Borbála Kerámiánál a jobb ügyfélkiszolgálás érdekében bevezettem az ingyenes posta küldés, csomagszállítás kedvezményét a Megrendelők és Vásárlók részére. A termékek árán kívül szállítási díjat nem kell senkinek sem fizetnie,  ingyenes, az, a kerámia árába beépítésre került. A szállítási díjat és a csomagolási díjat sem kell külön Megrendelőnek megfizetnie.

Nem tetszik, amit megrendeltem, most mit csináljak?

Juttasd vissza nekem a nem tetsző kerámiát, a saját költségeden (törékeny postai csomagként) és visszafizetem az árát. A Borbála Kerámiánál szerencsére ez nem fordult még elő.

 Bérégetésre jöttem, de nem volt, aki fogadjon!

Ha előre megbeszéltük az időpontot, akkor ilyen nem fordulhat elő. https://borbalakeramia.com/kapcsolat/

Láttam hasonló kerámiát, lényegesen olcsóbb árért!

A tömeg-gyártott olcsó termékekkel nem veszem fel a versenyt árban. Minőségileg azonban igen.

Az én kerámiáim kézzel készülnek, az áruk az időigényesebb minőségi munka miatt magasabb, mint az olcsó tömegárué, azonban ezzel garantált a kerámiáim teljes egyedisége is.

Aki a nagyon olcsó termékre vágyik, itt rossz helyen jár, ezt szükségesnek éreztem leírni a Gyakran Ismétlődő Kérdésekben is.

Nekem nem kell számlát küldened!

De igen, kell – Mindenkinek, aki vásárol tőlem. A Gyakran Ismétlődő Kérdésekhez tartozó információ ez is. Az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. törvény alapján, – mint a Kisadózó Vállalkozók Tételes Adózója (KATA) – számlaadásra és adatszolgáltatásra vagyok kötelezve, mert termékértesítéssel és szolgáltatásnyújtással foglalkozom.

Megértésedet a jogszabály betartásához köszönöm.

A Facebook Borbála Kerámia oldaladon van egy selejtes kerámiáról kép, én csak azt akarom megvenni, lehetséges?

A Borbála Kerámia Facebook oldalon https://www.facebook.com/borbalakeramia/ sok mindent megosztok, a sikertelen munkáimat is, selejtes darabokról is van fotó. Ezek semmilyen formában nem kerülnek értékesítésre.

Csak azt vásárolhatod meg, ami a Facebook oldal Boltjában megtalálható, illetve a honlapom Áruházában a https://borbalakeramia.com/vasarlas/ oldalon van meghirdetve.

Selejtes terméket nem értékesítek.

Írtam üzenetet, de csak több óra múlva kaptam választ!

Szerencsére nem jellemző, de azért beleírtam a gyakran ismétlődő kérdések listájába. Igen, ha “nyakig” agyagos a kezem, vagy épp mázazok, akkor nem válaszolok azonnal a kapott üzenetekre, a gyakran ismétlődő kérdések-be emiatt is beleírtam.

A munkám minőségének a megőrzése érdekében előfordul, hogy az üzenetekre csak a későbbiek során tudok válaszolni. Megértésedet kérem ebben is.

Érdekességet találsz itt is: Alkalmas vagy keramikusnak? Teszt! 

kerámia
gyakran
kerámia gyakran

Tudtad? Nálam most sem kell a csomagküldésért külön fizetned!