Borbála Kerámia - Bemutatkozás

Üdvözöllek,

Székely Borbála vagyok

 agyagműves és porcelánfestő,

a Borbála Kerámia megálmodója

 

Hogyan lett belőlem agyagműves a Borbála Kerámia megálmodója? És miért lettek a kedvenc kerámiáim az egyedi elképzelés szerintiek? Hosszú ideig mással foglalkoztam, a kormányhivatali beosztásomat, a nagy létszámos főosztályt, és a fix fizetésemet hagytam ott a kreatív kézműves vállalkozásért.

Mikor már csak erre tudtam gondolni, bármerre jártam bármit csináltam, mindenben színeket, formákat vagy minta lenyomatnak valót láttam, – akkor tanácsot kértem – és azt mondták erre a profi keramikusok, hogy

annyira érintett vagy érzelmileg, hogy elsöprő erejű a teremtő erőd, szóval csak bátran a vágyakkal az agyagozás iránt.”

Így hát az íróasztalt kerámia égető kemencére cseréltem, a hivatali munkavégzést pedig szabad és kreatív tevékenységre váltottam. Igazgatásszervező főiskolai diplomával, valamint porcelánfestő szakmunkás végzettséggel belevágtam életem egyik legnagyobb kalandjába, és így lett belőlem az agyagműves és porcelánfestő a Borbála Kerámia megálmodója.

Apránként tanultam és tanulom jelenleg is a szakmai fogásokat, a porcelánfestést. Sokat foglalkozom a marketing tudományával, a vállalkozás igazgatásával, a  honlapomat egyedül kezelem.

Minden nap teszek azért a célomért, hogy szuper minőségű, dekoratív, fantasztikus hangulatú kerámiákat és porcelán tárgyakat készíthessek, Nektek.

Kedvenc kerámiáim az egyedi elképzelés szerintiek. Szeretném megmutatni a világnak, hogy erős akarattal, rendkívüli lelkesedéssel, hihetetlen szorgalommal és sok tanulással bármi lehet belőlünk, még akár porcelánfestő vagy keramikus is.

Minden kerámiám és festett porcelán tárgyam kivételes darab, nincsen két teljesen egyforma belőlük. 

Keresem és tudatosan tervezem a saját egyedi agyagozó stílusomat, a teljesen rám szabott kedvenc Borbála Kerámia termékeket, emiatt több mindenben próbára teszem a képességeimet. Igyekszem lépést tartani a modern világ számos kihívásával, a belső békém, és az önbizalmam megtartása mellett.

Készítettem már több apró figurális agyag tárgyat, (Őszapó, Cicák) de szívesen dolgozom egy-egy falikép mintáján is.

A munkásságomról, a készülő kerámiáimról és porcelánjaimról informálódhatsz a Borbála Kerámia Facebook oldalán is. 

Kedvenc kerámiáim és porcelán tárgyaim az egyedi elképzelés szerintiek, mert ez mindig egy újabb kihívás, egy újabb mérföldkő.

Az összes feladatomat amivel megbíztok a legjobb tudásom szerint készítem el,  minden apró alkotóelemének részletes kidolgozásával, a Ti örömötökre.

Agyagból álmodva – Te megálmodod, Én létrehozom.

kosár
kosár
Paul McCartney

Miért pont a kerámiázást és a Borbála Kerámiát választottam?

Az agyag gyúrását, a kemencébe való be és kipakolást, a 980°C fokos hőséget,

a színtestekkel való pingálást és a mázakba mártogatást?

Olvasd el az erről szóló blog bejegyzésemet, és kiderülnek a válaszok!