Borbála Kerámia - Bemutatkozás

Szia, Székely Borbála vagyok

 agyagműves és porcelánfestő,

a Borbála Kerámia megálmodója

(kérlek, tegeződjünk, köszönöm!)

Hogyan lett belőlem agyagműves a Borbála Kerámia megálmodója? És miért lettek a kedvenc kerámiáim az egyedi elképzelés szerintiek? Hosszú ideig mással foglalkoztam, a kormányhivatali beosztásomat, a nagy létszámos főosztályt, és a fix fizetésemet hagytam ott a kreatív kézműves vállalkozásért.

Mikor már csak erre tudtam gondolni, bármerre jártam bármit csináltam, mindenben színeket, formákat vagy minta lenyomatnak valót láttam, – akkor tanácsot kértem – és azt mondták erre a profi keramikusok, hogy

„ez egy csodás időszak, annyira érintett vagy érzelmileg, hogy elsöprő erejű a teremtő erőd, szóval csak bátran a vágyakkal az agyagozás iránt.”

Így hát az íróasztalt kerámia égető kemencére cseréltem, a hivatali munkavégzést pedig szabad és kreatív tevékenységre váltottam. Igazgatásszervező főiskolai diplomával, valamint porcelánfestő szakmunkás végzettséggel belevágtam életem egyik legnagyobb kalandjába, és így lett belőlem az agyagműves és porcelánfestő a Borbála Kerámia megálmodója.

Apránként tanultam és tanulom jelenleg is a szakmai fogásokat, az agyag gyúrását, égetését, festését, mázazását. A porcelánfestést is előröl kezdtem. Sokat foglalkozom a marketing tudományával, a vállalkozás igazgatásával.

Minden nap teszek azért a célomért, hogy a saját elképzeléseim alapján,  – a szakemberek tanácsait figyelembevéve jó minőségű, dekoratív, barátságos hangulatú kerámiákat és porcelán tárgyakat készíthessek. 

 

Kedvenc kerámiáim az egyedi elképzelés szerintiek. Szeretném megmutatni a világnak, hogy erős akarattal, rendkívüli lelkesedéssel, hihetetlen szorgalommal és sok tanulással bármi lehet belőlünk, még akár porcelánfestő vagy keramikus is. Választott hivatásomnak tekintem, én ezt választottam, és csak rajtam áll, mennyire leszek jó benne.

Minden kerámiám és porcelán tárgyam kivételes darab, nincsen két teljesen egyforma belőlük. 

Keresem és tudatosan tervezem a saját egyedi agyagozó stílusomat, a teljesen rám szabott kedvenc Borbála Kerámia termékeket, emiatt több mindenben próbára teszem a képességeimet. Igyekszem lépést tartani a modern világ számos kihívásával, a belső békém, és az önbizalmam megtartása mellett.

Készítettem már több apró figurális agyag tárgyat, (Angyalka, Őszapó, Hóember, Cicák) de szívesen dolgozom egy-egy falikép mintáján is, a legbüszkébb talán a Táncolók Faliképre vagyok, mert igazán remek darab lett. A munkásságomról, a készülő kerámiáimról és porcelánjaimról informálódhatsz a Borbála Kerámia Facebook oldalán is. 

Kedvenc kerámiáim és porcelán tárgyaim az egyedi elképzelés szerintiek, mert ez mindig egy újabb kihívás, egy újabb mérföldkő. A  legjobb tudásommal készítem őket, a megrendelés minden apró részletének figyelembevételével, mindenki megelégedésére.

Agyagból álmodva – Te megálmodod, Én létrehozom.

 

kosár
kosár
Paul McCartney

Miért pont a kerámiázást és a Borbála Kerámiát választottam?

Az agyag gyúrását, a kemencébe való be és kipakolást, a 980°C fokos hőséget,

a színtestekkel való pingálást és a mázakkal való festegetést?

Olvasd el az erről szóló bejegyzésemet, és kiderülnek a válaszok!