Agyagozó műhelymunka

formálj AGYAGOT!

Az agyagozó műhelymunka során többféle agyagból választva készítesz egyedi alkotásokat kézzel formázva.

A foglalkozásokat 10 éves kortól ajánlom, előképzettség, gyakorlat nem szükséges hozzá. 3 órás intenzív kikapcsolódás, a nagyváros zajától messze, vidéki környezetben.

Garantálom hozzá a jó hangulatot, finom frissítőkkel leplek meg, és gazdagabb leszel a saját alkotásoddal is.

A részvételi díj tartalmazza a felhasznált nyers agyagok, (agyag, kerámia festékek, máz), szerszámok, eszközök használatát, kemencerakást, az égetéseket, az elkészült végterméket, a csomagolás költségeit. Postázás esetén plusz szállítási díjat kell fizetni.

CSAK EGY ALKALOMMAL KELL ELJÖNNÖD!

Minden itt készülő tárgyat ki kell majd égetni a kerámia égetőkemencében, emiatt nem tudod azonnal haza vinni. 

Égetés után a megadott címedre postázom őket, a foglalkozás után pár napon belül megkapod.

Nézz körül itt is: Borbála Kerámia YouTube csatornája, ez is érdekelhet: Kézzel festett porcelánok

10 000Ft

Leírás

Agyagozó műhelymunka

Számos eszköz áll majd a rendelkezésedre a formázáshoz, szépítéshez, díszítéshez. Ha elkészültél az agyag formázásával, színes kerámia festékkel fogod majd megfesteni, saját ízlésed szerint.

Pár nap nap száradás után kerülnek első égetésre a kemencébe, majd ezután bemázazom őket és újból kiégetem az alkotásodat. Ha teljesen elkészült, postázom a megadott címedre, vagy átveheted személyesen is.

A műhelymunka alatt a LAPNYÚJTÁS technikájával fogunk dolgozni, hurkák készítésével tálakat alakítunk ki, illetve figurális tárgyak készítésekor az EGYSZERŰ SZOBRÁSZKODÁST alkalmazzuk majd.

A lapnyújtás lényege, hogy az agyagdarabot nyújtófával (sodrófa), gyúródeszkán laposra kinyújtjuk, pontosan ugyan úgy, mint amikor süteményt készítesz a konyhádban.

Tálak, öblösebb tárgyak készítéséhez gipsz sablonok közül választhatsz, a kinyújtott agyagot ráborítjuk a gipsz sablonra, óvatosan ráigazítjuk, formázzuk.Többféle kiszúró, sütiforma, sablonforma használatával mintát, formát rögzíthetünk az agyagba, majd az így elkészült tárgyakat ki is festjük gyönyörű színű kerámia festékekkel.

A festéshez csak víz kell, nem fogsz veszélyes oldószerekkel találkozni. A friss agyagtárgyra festünk, annak eláztatása nélkül. Miután a kerámia teljesen megszárad (5-12 nap!) akkor fogom kiégetni először 960 °C fokon, ezt nevezik zsengélésnek.

Maga az égetés 16-20 órát vesz igénybe.