Rajzolj kerámiát!

Ugye elgondolkodtál Te is a fenti címen?

Igen, rajzolj kerámiát!

Ha van olyan féltve őrzött gyerekrajzod, kisfiadtól, kislányodtól, unokádtól, vagy csak egy ismerős gyerkőctől – örökítsd meg a rajzát az utókornak, add ajándékba a nagyinak, vagy az óvó néninek, dadusnak – kerámia faliképben!

Mindenki tekintetét vonzza majd, a hála, a szeretett, a megbecsülés és a tisztelet különleges, nem mindennapi kifejezése, kerámia falikép formájában.

A történetem szinte szokványos. Érdeklődő üzenetet kaptam egy négy gyereket nevelő kedves Anyukától, hogy a kislánya, Helka rajzát, amit a két óvó nénijének készített, és őket is ábrázolja – tudom-e kerámia faliképben elkészíteni.

Azonnal elkértem Helka rajzát, íme ez volt az:

Helka rajza

Rögtön tudtam, hogy igen – mivel nem túl bonyolult az eredeti rajz, ezt könnyűszerrel át tudom varázsolni a nyers agyagra is, úgyhogy igent mondtam a felkérésre.

Külön kérték, hogy a kislány neve legyen rajta a képen: Helkától, és két különálló darab legyen belőle.

Az elgondolást tett követte. Helka rajzát lekopíroztam a laptopom monitoráról, figyelve a méretére.

Mivel az Egyedi megrendeléseket csak úgy vállalom el, hogy látványtervet készítek róla, ezért Helka rajzát is megrajzoltam papíron, kiszíneztem filctollakkal, és megmutattam Áginak az Anyukának – ilyenre képzeltem.

Helka kisebb 12

A terven rajta volt a név, Helkától, és az eredeti ábra bájos virágmotívumát is belecsempésztem a tervezett rajzba.

A terv sikert aratott, és jóváhagyást kapott.

Végig izgultam az agyagozás, száradás, első zsengélt égetés (960°C fokos) folyamatait, és kellett két nap, mire rávettem magamat a festésre is.

Helka kisebb 6     Helka kisebb 7     Helka kisebb 9

A terv szerint, mivel az egyik óvó néni fekete hajú az eredeti rajz szerint, a másik óvó néni viszont szemüveges és szőke, a két kerámia falikép háttér színe ezért ellentétesen lett kitalálva, és ehhez igazodott a felírat színe is.

Először az alapot, a hátteret festettem meg, igyekeztem szépen eldolgozni a napsárga – narancssárga és élénkpiros színeket egymással, majd az óvó nénik alakját, ruháját, és haját festettem meg.

A kedves kis virágok színezése után, pedig fekete kontúrt kapott minden, a lehető legvékonyabb ecsetemmel dolgoztam itt, pont úgy, ahogyan a rajzon Helka is dolgozott.

 Helka kisebb 17     Helka kisebb 16    Helka kisebb 21

 Helka kisebb 23     rajz    Helka 27

Maximálisan törekedtem a rajz teljes, élethű változatához, még a pici hibákat is ráfestettem, és gondosan külön kevertem ki a lila nadrág színt, és a rózsaszín cipő színt hozzá.

Festés után mázaztam, féltó óvatossággal, és újból kiégettem, most már 1000°C fokon.

Az eredmény lenyűgöző lett, erőteljes és szép színek születtek, önmagában is nagyon jól mutat a két falikép, és igen, felismerhetőek az eredeti rajzhoz képest a rajongott óvó nénik is rajtuk.

Helka kisebb 53 Helka kisebb 51

Helka kisebb 50 Helka kisebb 49

Helka kisebb 40        Helka kisebb 41

Helka kisebb 26 Helka kisebb 36

Az, hogy ilyen kedves kerámia faliképet kapnak ajándékba, köszönetképpen az egész éves áldozatos munkájukért a felügyeletükre bízott kisgyermektől, nemcsak az Anyuka pozitív hozzáállását dicséri.

Kiemelkedik az ajándékok sorából a kedves óvó nénik felé, mert extra különleges módon mond köszönetet Nekik, és ezután MINDEN arra járó szülő, nagyszülő, dadus és kolléga tekintetét vonzza majd. 

A hála, a szeretett, a megbecsülés és a tisztelet különleges, nem mindennapi kifejezése ez, egy-egy kerámia falikép formájában.

Az ötletér pedig, külön hálás vagyok.

Köszönöm, hogy elkészíthettem!

Anyuka a megrendelését itt kérte tőlem: Egyedi rendelés 15 cm-ig!

Ha szívesen megnézed, hogyan készült a kerámia Képkeretem, megtekintheted itt: Képkeret készül

Gyere, csatlakozz a csapathoz Te is! Hobby agyagosok