Hobby agyagosok

Kik azok a Hobby agyagosok? Ez egy olyan csoportnak az elnevezése, amelyet frissiben hoztam létre a közösségi média oldalon, a tagok pedig igazi élményt kapnak, ha csatlakoznak.

Kevesen tudják, hogy (nagyon sokáig – 19 évig) egy olyan államigazgatási cégnél dolgoztam, ahol a képzés volt a fő profil.

Igen, van egy ötletem, tervem – amit lassan egy éve görgetek magam előtt… Vissza-visszatérő gondolatsor, nem tudom elhessegetni, sem másra lecserélni, jön, mindig furakodik, jelen van, most is itt van. A képzések feltételrendszerével, a jelentkeztetések módjának kidolgozásával, a képzések speciális módszertanával, a nyilvántartások ügyvitelével foglalkoztam egy kalapban volt szinte minden, persze szigorúan csak hatósági ügyintézői státuszban. 

Az a 19 év nem múlt el nyomtalanul, gondolatban ma is szoktam képzéssel és vizsgáztatással szemlélni dolgokat, eseményeket és nagyon hamar „ráhúztam” mindezt a jelenlegi választott foglalkozásomra is. 

Ahogy tanultam pár hónapja egy vállalkozói tanfolyamon,

Nem az a kérdés, egy lehetőséggel kapcsolatban, hogy lehet-e, vagy nem lehet-e, hanem a jó kérdés így szól: hogyan lehet megcsinálni?

Mivel ezt a mondatot rendkívülinek találom, megismétlem: Lehet? Nem lehet? „Hogyan lehet”?

Szóval, hogyan lehet a kerámiázást és a képzést összevegyíteni. Persze, sokan tartanak élő, személyes megjelenést igénylő fazekas, kerámiás „workshop-ot”, tudom.

Én erre kevésbé érzem magam alkalmasnak, mondjuk a hiányzó gyakorlatom, és szakképesítésem hiánya miatt is.  Kevésbé érzek magamban erre küldetést, gyerekek, fiatalok, vagy az idősebb korosztálynak mutassam be, magyarázzam el, hogyan kell korongozni, vagy lapból készíteni bármit az agyagból, – mint például online tanfolyamot indítani hasonló programokkal, olyan személyeknek – és figyelem – most jön a lényeg:

„akik nem tudnak személyesen részt venni ilyen műhely-gyakorlatokon”.

Igen, sokan vannak akik nem tudnak elmenni személyesen egy-egy kézműves foglalkozásra. Mert például akadályoztatva vannak a helyváltoztatás képességében fizikailag, vagy mentálisan.

Vagy nem tudja megfizetni ezt a fajta szolgáltatást, vagy olyan elérhetetlen messze van tőle, nem éri meg a kedves ügyfélnek utazni oda-vissza. Az okok sokfélék lehetnek.

Nekik szeretném az agyagozás semmihez sem hasonlítható érzését elérhetővé tenni.

Magyarul szépen csengő szó a műhelygyakorlat, idegen kifejezéssel így írjuk: workshop, aminek a jelentése – (eredeti jelentése) a műhely. A szó mai leggyakoribb alkalmazása szerint egy adott szakterület iránt érdeklődő emberek találkozóját hívják így, melynek célja, hogy közös munkával valami újat – szellemi vagy fizikai terméket – hozzanak létre az adott témában.

Hobby agyagozók csoportja. Akiknek nem szakképesítésük a fazekas vagy keramikus végzettség. Akik, csak hobbiból, szabadidős tevékenységként próbálgatják a kreatív határaikat. Ez az első lépésem, és nagyon sok minden szükséges még hozzá. Tanulás, gyakorlat, célpiac meghatározása, igényfelmérése, feltételrendszerének  részletes kidolgozása, tananyag létrehozása, annak módszertana, ügyvitele, informatikai háttere stb. csak hogy a legfontosabbakat említsem.

Tekinthető küldetésnek is mindez, és remélem, nagyon sok embernek lesz szimpatikus a törekvésem, hogy mindenképp a részese szeretne lenni valamilyen formában, – a jövőben. Gyere, csatlakozz Te is a csoporthoz: Hobby agyagosok

Ajánlom az Egyedi megrendelések lehetőségét, ha kedves kerámiatárgyra van szükséged: Egyedi kerámiák, és nézz bele bátran a legfrisebb videófelvételeimbe is itt: Borbála Kerámia YouTube csatornája

kerámia