Kerámia Fecskefészek

Kerámia fecskefészekkel – ADJ NEKIK OTTHONT!

Tavasszal hazaérkeznek fecskék!

Az eresz alá költöző molnár- és füsti fecskék költése műfészkekkel segíthető.

A mű kerámia fészek könnyen felhelyezhető és leszedhető, tisztítható, könnyű és erős, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület által ajánlott méretben készül.

Tavasszal még időben vagyunk a fecskefészkek kihelyezésével.

A kerámia mű fészek, alkalmazásával hozzájárulhatunk ahhoz, hogy évről-évre minél több fióka repülhessen ki a fészkekből is.

Ajánlom mellé: Hogyan vásárolj fecskefészket?

Használati és telepítési útmutató kerámia mű fecskefészkekhez

2 190Ft

Engedélyezett utánrendelésre

Leírás

Mérete: belső hosszúsága: 13-14 cm, belső szélessége: 8-9 cm, belső mélysége: 8-9 cm, bejárat hossza: 4,5-5 cm, fészek belső űrmérete: 0,5 liter

Súlya: 400-500 gr,

Alapanyaga: vörösre égő kishajmási agyag, amely az egészségre teljesen ártalmatlan ólom mentes alapanyag, a készítés során 1 x került égetésre 960°C-fokon.

Hétköznapi, mindennapos használatra, vagy ajándékozásra is kiváló megoldás.

A termék törékeny!

Elhelyezése:

A legfontosabb szabály: esőtől, csapadéktól, tűző napsütéstől, védett helyre kell felszerelni őket. Kerülni kell a fém, alumínium, bádog, műanyag (stb). alapanyagú tetőrészeket, fedeleket is, a fiókák ezek alatt hőgutát kapnak. Érdemes megfigyelni a környezetünkben hova építkeztek a fecskék, a közelben található ingatlanok melyik oldalára, és milyen magasan telepítették a saját fészkeiket. Ennek hiányában, olyan falszakaszt, tető részt válasszunk, ahol a csapadék és a tűző napsütés nem éri őket, a berepülésük szabadon történhet, nincs fa vagy építmény előtte.

Az épület külsejére kihelyezett műfészkeknél törekedjünk a keleti és déli irány közötti tájolásra.

Különösen a városlakó molnárfecskére jellemző (a füsti fecske inkább a tanyasi és falusi környezetet, az istállók közelségét kedveli), hogy ablak- és erkélybeugrókba, akár a sokadik emelet magasságába építi fészkeit, ezért a műfészkeket nyugodtan alkalmazzuk panel- és irodaházakon is a fentiek figyelembevételével.